Kristianstad-ridsallskap.com

Ridskola

När du ska välja ridskola kan du se om de har en kvalitetsmärkning från Svenska Ridsportförbundet. Det kan hjälpa dig att i alla fall se att de har kunskap och att hästarna tas väl om hand. De kontrollerar både anläggningen, hästhållningen och verksamheten för att säkerställa att allt skötts bra. 

Kvalitetssäkringen är något som behöver uppdateras och Svenska Ridsportförbundet gör regelbundna besök för att de ska få behålla sitt märke. 

I Sverige har ungefär 900 föreningar anslutit till Svenska Ridsportförbundet. Utav dessa 900 bedriver ungefär hälften ridskola och de övriga inriktar sig mer mot tävling och träning för ryttare med egna hästar. 

Ridskolehästar

Ridskolehästar är speciellt utvalda för att sedan utbildas till att fungera som läromästare. I en ridskola kan du få chans att prova rida flera olika typer av hästar. 

 

För att säkerställa att hästarna som används vid en ridskola är lämpliga har man satt att triangelmärkta hästar inte får användas vid ridskoleverksamhet. En triangelmärkt häst är en häst som har bedömts, av en veterinär eller försäkringsbolag, att de inte kan komma tillbaka till det brukningsområdet. Hästen märks då med en triangel och kan fortsatt användas som avel samt promenad- eller sällskapshäst.